SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Michael Ärfström ska utveckla Härjedalsfisket

Michael Ärfström, ordförande i Hedevikens FVOF, har utsetts till projektledare för Sportfiskarnas satsning på Härjedalsfisket i projektet FishValueZ, en välkommen insats som finansieras av EU-medel på 2,4 miljoner kronor och kommer att pågå under tre år. I konkurrens med flera kompetenta sökande fick Michael uppdraget att utveckla fisket i Härjedalen.
–Jag hoppas även på att ganska snart kunna presentera förslag på åtgärder som kan visa vilken riktning projektet tar och vilka möjligheter som finns, säger Michael Ärfström enligt ett pressmeddelande från Sportfiskarna.

Michael har starka rötter inom sportfisket och grundlade karriären på Sportfiskegymnasiet i Älvdalen, och har sedan dess och arbetat inom olika delar av turistnäringen, bland annat med Fiskepasset i Funäsfjällen. Under senare år har han arbetat i eget företag inom besöksnäringen, bland annat med guidade turer på Sonfjället, med Hedeviken som utgångspunkt. Ifjol sommar drog han igång Sportfiskarnas ’Sommarlovsfiske’, en uppskattad möjlighet för skolbarn att fiska på flera platser i Härjedalen.
– Stommen i varje fiskevårdsområde torde vara att verka för naturliga fiskbestånd i friska vatten. När det gäller vattenvård så bör man ha med ett större perspektiv och se till vattensystem än till enskilda fiskevårdsområden, säger Michael Ärfström enligt pressmeddelandet.

Satsningen på Härjedalsfisket som naturresurs och system som underlättar och effektiviserar arbetet i fiskevårdsföreningarna är mycket välkomna, säger Helge Jonsson, ordförande i Långå FVOF. Det betyder mycket att det blir en lokalt förankrad projektledare som har gedigen kunskap om Härjedalen och fisket med en grundsyn som utgår från våra naturvärden. Vi har stort förtroende för Michael Ärfström och ser fram emot att delta i projektet, säger Helge Jonsson.
– Från Långåfiskets sida har vi utarbetat förslag i den riktningen sedan tio år där vi ser många fördelar med olika former av samverkan och samarbeten. Som medlem i Sportfiskarna välkomnar Långå FVOF satsningen.. Tyvärr har projektet getts ett obegripligt och oprofessionellt namn som skapar oklarheter. Det ska ju handla om fisket i Härjedalen, ’Härjedalsfisket’, säger Helge Jonsson.