SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Utflykter

Börja gärna med en utflykt
Att komma ut och fiska är det självklara målet. Det är ju den tid mar har kroken i vattnet som räknas. Eller åtminstone vistelsen där. Ändå kan det vara en bra idé att ta sig lite tid för att ”känna på naturen”, ungefär som att dofta på vinet eller smaka på såsen för att förstå vilken upplevelse som väntar. En liten utflykt i förväg till de platser där man gärna vill fiska, det är en bra investering.
Och ett bra sätt att bli bekant, kanske till och med ”kompis” och vän med den natur man vill möta. Och förstå!
I Långåfisket görs en kultursatsning som syftar till att besökande, eller även återvändande besökare, ska få mer kunskap om våra olika naturmiljöer och vilka kulturer som har funnits där innan. Sedan århundranden. Eller få kännedom om vad andra har upplevt på samma ställe. Det är ett sätt att bli en del av den gemenskap som utvecklas genom upplevelserna av fisket, naturen och den känsla som griper tag i en. Att fånga minnesvärda upplevelser, gärna tillsammans med andra, det är en fin krydda i livet. Till och med så viktiga att de räknas in i livskvalitéerna. Att kunna berätta om sina upplevelser är exempel på generositet.
I styrelsen för Långå fiskevårdsförening finns en särskild kulturansvarig, Långåfiskets Kulturchef som heter Margareta Sehlin-Ring. Hennes arbete inleddes i början av 2017.
Gör gärna utflykter till besöksvärda platser och ”sevärdheter” inom Långå Fiskevårdsområde. Det är bara här som just de finns, även om det finns liknande på många andra håll.