SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Grattis, Sportfiskarna 100 år!

Idag firar Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund att förbundet verkat i ett hundra år!

Stort grattis och lycka till de kommande hundra åren! Ni behövs mer än någonsin i framtiden och ni är på god väg att greppa de utmaningar som sportfisket och fiskevården står inför, skriver Långåfisket i ett hyllningstelegram till förbundet.

Som present från Långå Fiskevårdsområdes Förening har Helge Jonsson överlämnat en verksamhetsidé som utgår från förbundets löfte om att vara ett ’Fiskevårdsförbund’. Idén baseras på de erfarenheter man gjort i fiskevården i Långå och hur ett effektivt föreningsarbete kan påverka utvecklingen i önskad riktning. För idéns fortsatta bearbetning ger Helge Jonsson förbundet 100 arbetstimmar med inriktning på konkretisering av åtgärder som kan stödja och förenkla för landets fiskevårdsområden med kunskap, hjälpmedel och rådgivning. Långå FVOF och Långåfisket är sedan flera år medlem i Sportfiskarna, ett medlemskap som ger bra fördelar, enligt Helge Jonsson.

Sportfiskarna högtidlighåller jubileet med ett seminarium i Stockholm. Bland deltagarna finns den sportfiskeintresserade monarken, Carl XVI Gustaf.