Glückwünsche, Angler 100 Jahre!

Heute feiert die schwedische Sportfischen- und Fisch Conservation Association, dass die Gewerkschaft handelte in einem 100 Jahre!

Herzlichen Glückwunsch und viel Glück für die nächsten 100 Jahre! Ni behövs mer än någonsin i framtiden och ni är på god väg att greppa de utmaningar som sportfisket och fiskevården står inför, skriver Långåfisket i ett hyllningstelegram till förbundet.

Som present från Långå Fiskevårdsområdes Förening har Helge Jonsson överlämnat en verksamhetsidé som utgår från förbundets löfte om att vara ett ‘Fiskevårdsförbund’. Idén baseras på de erfarenheter man gjort i fiskevården i Långå och hur ett effektivt föreningsarbete kan påverka utvecklingen i önskad riktning. För idéns fortsatta bearbetning ger Helge Jonsson förbundet 100 arbetstimmar med inriktning på konkretisering av åtgärder som kan stödja och förenkla för landets fiskevårdsområden med kunskap, hjälpmedel och rådgivning. Långå FVOF och Långåfisket är sedan flera år medlem i Sportfiskarna, ett medlemskap som ger bra fördelar, Helge nach Jonsson.

Sportfiskarna högtidlighåller jubileet med ett seminarium i Stockholm. Bland deltagarna finns den sportfiskeintresserade monarken, Carl XVI Gustaf.