SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Upplev oss under Sportfiskemässan 15 – 17 mars

Sportfiskemässan den 15 – 17 mars ordnas i år på anrika Elima i Jönköping, en sedan decennier viktig mötesplats kring teman som är viktiga för människors intressen! Långåfisket kommer att vara närvarande genom Drömfiske Jämtland Härjedalen. Vi skulle gärna vara på plats med våra kunniga och engagerade medarbetare, men de pengarna lägger vi på fiskevårdande åtgärder här på hemmaplan. Det är här du kan fånga en vildlevande ädelfisk med den utrustning och idéer du skaffar på Sportfiskemässan.
Fisken är för oss prioritet nummer ett. Allt annat får komma sen, så långt vi förmår och hinner. Som sportfiskare är du nummer två i ordningen. Det kan verka oartigt, men finns det fisk finns det fiskare. Vi vet att du håller med oss i den logiska prioriteringen. Vi kommer inte att ändra oss. Så har vi hållit på i mer än 300 år och kommer att fortsätta.
I Långåfiskets vatten finns ursprungliga arter av laxfiskarna öring, röding, harr och sik. Här har de funnits och skaffat sig sin lokala prägling. ’Stamtavlan’ spänner över flera tusen år. Naturligtvis finns gädda och abborre. En strategi som gäller här är att reproduktion sker på naturlig väg i alla våra vatten. Ingen odling! Utom i ett fall – Stortjärn, som är Långåbornas badtjärn, som har odlad regnbåge. En spännande sportfisk som är född och uppväxt i fångenskap och odling, helt ovetande om att det fanns en natur.
Sportfiskemässan är inte bara en redskapsmarknad. Där träffar man kompisar, hittar nya och umgås. Mer om det här hade vi kunnat berätta för dig om vi hade träffats på Elmia. Nu hade vi inte råd med det, men vi har ändå ett ’råd’ till dig.
Gå in på vår hemsida www.langafisket/fisket, där hittar du vår ’monter’. Där finns våra fiskevatten ”uthällda” på vår fem kvadratmil stora karta. Och fiskevattnen är ”utställda” med beskrivningar, tips och annat du behöver för din planering och säkerhet i årets fisketurer. Där förstår du även vad du behöver komplettera med på Sportfiskemässan för att känna dig förberedd när du kommer hit. Välkommen! Och välkommen tillbaka!
Styrelsen i Långå FVOF/Långåfisket – Mitt i Härjedalen
Helge Jonsson