SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåkniven kan bli din!

Långåkniven nr 3 kan bli din!

Mikael, Micke, Alvarssons konsthantverk i form av en unik kniv är en årlig donation till Långå fiskevårdsförening och Långåfisket! I år utökad med ännu ett bruks- och samlarobjekt, en halsduksring i horn! Försäljningen sker genom anbud. Fjolårets kniv såldes för 8 000 kronor. Det är riktbud även för årets kniv.

Budgivningen pågår till 31 juli. Anmäl ditt intresse och lämna ett bud på kniven respektive ringen. Mejla ditt bud till info@langafisket.se  Skriv vilket föremål du är intresserad av och vad du vill betala. Lämna namn, postadress och telefonnummer.

Bakgrund
När Mikael Alvarsson, knivmakaren från Segmon utanför Grums, fick veta att vi hade problem att finansiera renoveringen av Långåljusnan beslutade han sig för att göra en insats. Kommunen hade sagt nej till årets bygdemedel.

Jag har fiskat i era vatten sen jag var liten palt. Vill gärna hjälpa er på nåt sätt, kan ej ge några pengar då jag är en sk fattigpensionär. Men jag är också knivmakare och skänker gärna en kniv som ni kan ha budgivning på.

Så skrev han till oss. Det var 2019. På den vägen är det!

Bakom det korta meddelandet fanns Mikael Alvarsson, en personlighet fylld av eftertanke och omtanke och som har förmåga att göra något värdefullt för dem som kan behöva hjälp. Mikael är återkommande fiskare i Långå. Min pappa Ove, hade mig i ryggsäcken, så liten var jag, berättar han. Sen dess har fisketurerna fortsatt tillsammans med fru Margareta och inriktningen gäller än.

Veckorna i Långå varje sommar är deras sätt att hämta energi. Mikaels arbete under tretti år slet ut hans kropp och till slut var det stopp. En mager pension på några tusenlappar blev halmstrået för framtiden. Hans starka vilja och engagemang håller honom uppe. Hans insikt och förståelse för hur verkligheten ser ut motiverar hans hjälpande hand.

Efter många arbetstimmar är nu Långåkniven nr 3 klar, plus en ring av renhorn att fästa halsduken med. De säljs, var för sig, till högstbjudande och pengarna går till Långå fiskevårdsförenings investeringar i biotoper som gynnar naturlig föryngring av de ursprungliga fiskarterna.