SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåfisket på Game Fair

Nu är det dags igen för Långåfisket att möta publiken på Game Fair, den årliga mässan i Bruksvallarna den 3 och 4 augusti. Och vice versa naturligtvis. Hundratals besökare tittar in i Långåfisket monter för att få information om allt möjligt som har med fiske att göra. Alla är välkomna!

Nytt för i år är att Långåfisket bjuder på en grundkurs i kastteknik för flugfiskare! Det kan liknas vid golfens ’grönt kort’, som ger grunderna för själva utövningen och berättar om vilka regler som gäller. Naturligtvis får du bevis på att du deltagit i övningen och fått information. Eftersom det handlar om fiske så blir det ’blått kort’. Långåfisket bjuder på utbildningen.

Kastteknik i flugfiske
Du får lära dig grunderna för kastteknik, hur man börjar, utrustningen och hur den fungerar, spöteknik, hur hantera fluglinan för lyckade kast och säkerhetsfrågor.

Fiskeetik
Flugfiske är ett naturnära fiske där kunskapen om fiskens levnadsmiljö, insekter och själva fisket är grunden. Med flugfiskeetik menas grundläggande uppfattningar om vad som är bra eller dåligt, vad som är gott eller ont, medan moral handlar om vad man gör eller inte gör och hur man uppträder vid fiskevattnen och tillsammans med andra som fiskar.

Fiskets regler
För flugfiskare gäller samma regler som för alla andra som ägnar sig åt fiske. Reglerna utgår ifrån sådana självklarheter som att man måste ha tillstånd (fiskekort eller äganderätt) för att få fiska, att fisken är fredad under vissa tider på året och att man får använda bara ett spö åt gången. Men reglerna innehåller också goda råd om hur man uppträder vid fisket och hur man respekterar andra som är på samma plats.

Långåfisket deltar årligen i flera mässor och marknader. I början av sommaren gällde hemmaplan med marknadsdagen i Långå och i höst blir det flugfiskemässan i Uppsala. I teamet som deltar i Långåfiskets monter i Bruksvallarna finns Kent Kristoffersson, Elena Micoletic, Elias Hammarlund, Helge Jonsson, Margareta Selin och Eva Åslund.