SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Allvarligt läge kräver kunskap och respekt

Den ihållande torkan och det varma vädret ställer till problem för fisken, framförallt i strömmande vatten. Därför är det viktigt att du undviker att fiska där. Vattenbristen leder till att fisken söker sig till de djuphålor som kan finnas, men där möts de av syrebrist på grund av för varmt vatten. Det är självklart att inte fiska där. Välj en av våra femtital sjöar, tjärnar och sel istället. Där är vattenvolymerna också påverkade men inte på samma sätt som i bäckar och åar.

Som kunnig och ansvarskännande sportfiskare kan du hantera den situation vi haft och fortfarande har. Styrelsen för Långå FVOF följer kontinuerligt utvecklingen inom fiskevårdsområdet, det är självklart ansvar för en styrelse, och vi skulle aldrig tveka att omedelbart stänga vissa vatten om vi har klara skäl för det, säger Helge Jonsson som är ordförande i Långå FVOF och ytterst ansvarig för Långåfisket. Hittills har vi inte behövt vidta sådana restriktioner.

Det regn som fallit de senaste dygnen har bidragit till att förbättra läget, men ännu är faran inte över. Det tar rätt lång tid för fisken att återhämta sig och vattentemperaturerna är fortfarande alldeles för höga. Då blir det syrebrist eftersom varmare vatten förmår inte hålla den syrehalt som fisken mår bra av.