SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Förvaltningsplan för Långåljusnan

En förvaltningsplan utarbetas speciellt för Långåljusnan efter restaureringen. Den innehåller bland annat åtgärder för uppföljning och utvärdering av åtgärderna samt initiativ som gynnar bevarande, vård och användning enligt fiskevårdsplanen för Långå FVOF. Samlande tema för förvaltningsplanen är NATURVÄRLDEN i Långåljusnan.

Återställda sträckor beräknas vara stängda för fiske, helt eller delvis, första sommaren efter åtgärderna. Det beror på att fisk och andra vattenlevande organismer ska få rimlig tid att återhämta sig och återta områden som blir deras framtida livsrum. Information om vilka sträckor som berörs kommer att läggas ut och uppdateras på hemsidan.

Huvuddelen av Långåljusnan kommer dock att vara öppen för fiske, som vanligt.

Förvaltningsplanen innehåller detaljerade uppgifter och åtgärder som ska gynna bevarande, vård och användning av den renoverade naturresurs som insatserna genom projekt Långåljusnan leder till. Initiativet utgår dels från de effekter som renoveringen väntas ge, dels ifrån den förmåga som naturen själv har att återställa och anpassa till biotopens egentliga karaktär.

Förvaltningsplanen behandlar även kultursatsningar och deras betydelse samt de serviceåtgärder som ska tillföras.