SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Fisketing i Långå

Härjedalens kommun har en kontaktyta och ett samrådsorgan med fiskets intressenter i det så kallade ’fisketinget’. Nu är det dags för höstens fisketing med bland annat presentation av den omfattande förstudien som syftar till åtgärder för att utveckla ett hållbart sportfiske i Härjedalen.

I år förläggs fisketinget till Långå i ett samarrangemang med intresseorganisationen Sportfiskarna. Ett sextital deltagare väntas däribland med representanter för länsstyrelsen i Östersund och Voxnans vattenvårdsförbund.

Programmet inleds med en presentation av restaureringen av strömsträckorna i Långåljusnan som nu är genomförda. Planer finns för att återställa ytterligare en kilometer nedströms tunnelutsläppet från Långå kraftverk.

Vid fisketinget kommer länsstyrelsen att redovisa aktuell information som gäller fritidsfiske och fiskevårdande satsningar i länet. Jämtlands län erbjuder flera av landets mest eftertraktade fiskevatten. Omfattande investeringar görs för fiskevård, fiskefrämjande åtgärder och investeringar för att återskapa naturliga och hållbara biotoper.

Janne Gabrielsson är ansvarig för fiske och fiskevård inom Härjedalen kommun och därmed för fisketinget.