SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Fiske till årets slut

Nyårsafton såldes de två sista fiskekorten för år 2022 i Långåfisket. Under mellandagarna har fisket tagits upp, traditionsenligt så som skett sedan århundraden, och i år bjuder fiskevårdsområdet på kärnisar med gammal god kvalité!

Att sammanfatta fiskeåret 2022 kan endast göras av var och en. Varje upplevelse är unik och kan inte ersättas. Men den finns där, lagrad och återanvändbar i minnet och för kommande fisketurer.

En slutsats som fiskevårdsföreningens styrelse gör, med erfarenhet av Långåljusnan projektet, är att det finns möjligheter att skapa fungerande biotoper och ett bra sportfiske genom åtgärder i flottledsrensade och kraftutbyggda vattendrag som har någon resterande vattenföring. Slutsatsen är väl underbyggd och finns i den slutrapport som Per-Ola Persson, Långåfiskets kvalitetsansvarige, sammanställt. I väntan på att vattendomarna omprövas är det åtgärder som kan ge bra resultat för fiskar och därmed för fiskare.

Nu på nyåret inleds en satsning på fritt fiske och kultur vid Långå Skans. Avtal är tecknat med bysamfälligheten i Långå och Sportfiskarna är med och stöttar insatsen. Därmed öppnar vi för ett nytt inslag i Långåfisket!

Med stort tack till alla som fiskat i Långå under året säger vi varmt välkommen åter! Till det femtital personer som på olika sätt gjort insatser för Långåfisket framför jag mitt personliga och styrelsens uppriktiga tack med stor uppskattning!

Helge Jonsson