SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Välförtjänt framgång med unika bilder

Det blev succé redan innan portarna öppnades till POGM, Hornsgatan 29 i Stockholm i lördags när Caroline Nyiri och Elias Hammarlund från Långå öppnade sin första utställning av naturfotografier. Ett trettital fotografier av deras redan berömda bilder visades på huvudstadens mest utställningstäta sträcka med måleri, foto, skulptur och design. Förväntningarna var stora både hos utställare och publik vilket genast visade sig i en  lång kö som kom i god tid för att få ta del av utbudet.

Den samling av fotografier, som visades nu, är till väsentlig del tagna under fjolåret. De flesta motivval finns framför allt i Långå och trakterna runt omkring. Caroline, som flyttade till Långå i fjol sommar har fängslats av den omgivande naturen och det rika djurlivet som fångats av hennes kamera med björn och hare i fokus eller med en kungsörn svävande i diset över en fjällnära granskog. Scenerier och mystik som trollbinder. Ögonblicksbilder som fångats i sin naturliga komposition.

Caroline är utbildad naturguide och har arbetat med det under flera år.

Elias’ ugglor är redan väl kända, beundrade och belönade. Nyligen med förstapris i Radio Jämtlands tävling där Elias bild av ugglan i frosten blev överlägsen vinnare som ’Årets Bild’. Bilden av hornugglan som med full skärpa flyger rakt mot kameran i skymningen är magisk. Den har med stor sannolikhet en given plats i framtiden i världens ledande fotomagasin och installationer i storformat. Fotografiet visar sig mellan dem i bilden ovan.

Elias Hammarlund är sedan flera år bosatt i Långå och har etablerat sig bland annat som fiskeguide, flugbindare och är sekreterare och kulturansvarig i Långåfiskets styrelse. Med de intressena har steget inte varit långt till att utveckla talangen för naturfotografi med unika djur- och fågelbilder i spännande miljöer.

-Vi är väldigt nöjda med all uppmärksamhet som vi fått och nöjda med att efterfrågan på våra bilder var så stor, säger Elias.

– Det här var viktigt för oss! En klar framgång som stimulerar oss i de planer vi har för framtiden, säger Caroline.