SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Dags att varva upp inför fisketuren

”När är bästa fisketiden”, är en bra fråga som avgör när de lediga stunderna ska ägnas åt fiske. Alla årstider innehåller sina speciella särdrag som bildar fiskeupplevelsen. Att få en fin röding på vinterisen är en minnesvärd upplevelse, att få en fin harr under höstfisket, likaså. Eller kanske bara få en liten bäcköring och inget mer, mitt i sommaren. Alla är värda att uppleva trots varierat utfall. Många förknippar ’mest och störst fisk’ med en lyckad upplevelse. Om det är enda målet är besvikelsen nära till hands.

Det enda svar vi brukar ge är att alla årstider har sin egen tjusning. Det Långåfisket erbjuder är ett varierat fiske hela året och vi försöker att underlätta för fiskaren så mycket som möjligt genom information och olika typer av service. Vi ger råd för din planering av vad det här året ska innehålla. Därefter är det fiskaren själv som avgör hur bra fisket är. På en och samma dag och plats är resultatet olika från noll känning till personligt rekord.

För att ändå försöka ge något ’användbart’ svar tycker jag för min egen del att från tidig vår, säg april och in till i början av juli är mycket bra. Harrfisket på hösten, från sista dagarna i augusti till dess att linan fryser fast i spöringarna också är bra tid. Vinterfisket börjar egentligen så snart isen håller och kulminerar fram emot mars, april. Och egentligen alla tider däremellan!

Det finns två andra speciella tillfällen jag helst inte vill missa. Det är när de stora sländorna kläcker i slutet av maj och in i juni och när rödingen leker och visar upp sig i september, oktober. Det är upplevelser bortom vad man brukar få vara med om, inte ens i drömmen.

Egentligen tycker jag att fisket i Långå är som bäst ”då och då” under hela året, men jag inser att det inte är något att planera efter med jobb, uträknade semesterdagar och boende femti mil från Långå.

Men det är alltid en fördel att öva fisketeknik och öka kunskaperna om fisk och fiske. Bästa tiden för det är mellan fisketurerna, har jag insett och om det inte redan skett är det hög tid just nu. Alla kan bli bättre med mer övning och mer kunskap. Fiskeutrustningen behöver ordnas redan nu för när fisketuren närmar sig är det annat som ska hinnas med. Och du – gå till simhallen och prova ta på dig flytvästen när du redan ligger i vattnet. Där får du lärdom som kan rädda ditt liv.

Gå gärna in på hemsidan och läs om alla goda tips och råd om planering, utrustning, säkerhet och naturligtvis – fiskevattnen i Långåfisket. Vi ses!

Helge Jonsson