SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Isläget hyfsat men kräver uppsikt

Vinterisarna är som de är och som de har varit under senare år. Borta är de kärnisar som fanns en gång i tiden. Vattentäckta isar bildar svårforcerad sörja med risk för att man fastnar med skotern. Regleringsmagasinet Grundsjön uppträder så som reglerade sjöar gör med sprickbildning, öppna partier på grund av vattenströmmar och ändringar från gång till annan.

Dessutom kan det vara dags att räkna in klimatförändringarna som komponent för oberäkneliga isar som vi tidigare inte behövt oroa oss för.

Allt dethär innebär nya typer av risker och faror som man ska vara medveten om och lära sig att hantera. Med rätt kunskap, uppsikt och försiktighet finns ingen anledning att avstå från en fin fiskedag på isen.

VARNINGAR för vinterisarna finns på flera ställen i Långåfiskets hemsida, där det även finns tips på hur man hanterar sin säkerhet. Olika typer av skyddsutrustning och hjälpmedel som isdubbar är självklar och att man har ombyte att ta till  om olyckan är framme. Plus två andra viktiga detaljer:      Lita inte på mobilen och GPS:en och lämna uppgifter hemma om var du planerar att vara och meddela när du kommit hem.