SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Hur är fisket just nu

”Hur är fisket just nu” är det många som frågar oss och förmodligen ställer sig alla sportfiskare den frågan inför kommande fisketurer. Det är berättigade funderingar därför att chansen att fånga en fisk är ett av två huvudfokus för varje fiskare. Det andra handlar om förväntade upplevelser under fisketuren; naturens skönhet, dramatik och upplevelser, avkopplingen i ensamhet, med familj eller kompisar, vädret, knotten och gu’vetvad.

När vi får frågan om hur fisket är just nu brukar vi använda aktuella erfarenheter plus rapporter som kommer in från dem som fiskar. Det är inget uttömmande underlag och naturligtvis väldigt subjektivt.

Den enda garanti vi kan lämna är att det endast är en tidsfråga innan du får en fisk här. Det gäller alltid. Och här finns fisk! Samtidigt som vi förstår att de som inte lyckas fånga någon säger att ’det finns ingen fisk’. På en och samma dag, från ett och samma vatten och samma tidpunkt kan vi få rapport om sex fångade harrar, var och en på dryga halvkilot, respektive ’ingen fisk’. Där har fiskarens kunskap, erfarenhet och förmåga spelat avgörande roll. Det är bland annat därför vi rekommenderar att anlita en fiskeguide ett par timmar för att öka sin skicklighet. Det är väl använda pengar.

Helge Jonsson