SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Elias Hammarlund – etablerad fiskeguide i Långå

Var är fisken, var ska man fiska, hur är vattnen, vilka beten ska man ha, finns det något mer?
Hur gör man? Mycket kan man läsa sig till här på hemsidan, mycket kan man få reda på genom att fråga runt. Men det finns ett ännu säkrare sätt att minska osäkerheten och få ut mer av fisket. Det finns faktiskt personer som ’vet allt’ om fiske, säger Helge Jonsson, ordförande i Långåfisket. Anlita en kunnig guide! Det är en ’investering som lönar sig’, säger han.

Långåfiskets tillsynspersonal har som främsta uppgift att vägleda fiskare och kontrollera fiskekorten. De är kunniga, utbildade, certifierade personer med tillstånd från länsstyrelsen för uppdraget!

Men! Bästa lösningen är att anlita en kvalificerad fiskeguide och det finns några som driver sådan verksamhet i Härjedalen. Ett nytillskott, som har rätt att kalla sig för expert på just Långåfisket, är Elias Hammarlund från Gnesta, som fiskat i Långå sedan barnsben och som efter avslutad skolgång bosatte sig i Långå ifjol. Det är om honom man säger att han ’kan varje sten’ i vattendragen, vet var fisken står, varför den står just där, vad som lockar den och kan förmedla tekniken. Elias’ kunskap omfattar inte bara livet under och på vattenytan utan hela livsmiljön och upplevelsevärlden runt omkring. Det är därför han också har styrelseansvaret för Långåfiskets kulturprogram som syftar till att öka hela innehållet i fisketuren!

– Det är många som upptäcker och tycker att det finns unika inslag i Långåfisket, säger Helge Jonsson. Dit kan även Elias räknas. En som nyligen anlitade Elias som guide beklagade att han slösat bort femton års fiskeupplevelser som Elias kunde rätta till på några timmar! Betyget talar för sig själv, säger Helge Jonsson.

Förutom arbetet i fiskevårdsområdets styrelse och olika projekt där, ägnar sig Elias åt att skapa lokala flugmönster som tar formen i välbundna flugor, var och en av dem är exempel på konsthantverk med tolkningar och inslag direkt från naturen i Långå fiskevårdsområde. Elias foto utvecklas i snabb takt med unika naturbilder, dokumentation och personporträtt av fiskare. Mer finns på Elias’ hemsida i länken https://elias-hammarlund-natur-fiske.webnode.se