SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

ELDNINGSFÖRBUD

Det formella eldningsförbudet för Jämtlands län upphörde den 30 juli men styrelsen för Långåfisket vill uppmana alla besökare inom fiskevårdsområdet att frivilligt avstå från alla typer av eldning i markerna. Det gäller överallt och hela tiden till dess att vi fått regn, vilket väntas i nästa vecka. Väderprognosen för tisdag 6 augusti till och med torsdag den 8 august lovar regn, men
fortfarande är det mycket små mängder i förhållande till vad som behövs. Ett par regnskurar ’blöter’ vegetation och det översta markskiktet, men strax därunder är det lika knastertorrt som idag.

Med de regnmängder som väntas nästa vecka är det därför fortsatt mycket torrt i markerna och viktigt med stor försiktighet.

Med eldningsförbud menas all användning av eld såsom öppen eld, brasor, grillning i ordnade grillar eller engångsgrillar, glödande fimpar eller annat som innehåller glöd. Styrelsen för Långåfisket avråder generellt från användning av engångsgrillar eftersom de oftast används på fler ställen än ordnade grill- och rastplatser och är dessutom en form av nedskräpning som har allvarliga konsekvenser för djur och natur.

Glas som lämnas i naturen kan också utgöra stor risk för självantändning vid solsken och torka. Solstrålar som fokuseras genom glas kan antända torrt material. Det är absolut förbjudet att lämna glas eller glasskärvor i naturen inom Långå fiskevårdsområde. Det förbudet gäller överallt och alltid, liksom annan nedskräpning.

Styrelsen för Långåfisket
Helge Jonsson