SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Summering av sommaren hittills

Pandemin har satt sina spår, men frågan är vilka?  Den befarade nedgången i försäljning av fiskekort kan ha blivit en annan än den väntade, särskilt försäljningen via ombud. Försäljning via internet har däremot ökat väsentligt och fjolårets helårsresultat har redan överträffats. Förmodligen en effekt av att undvika personkontakt.

Vi gick ut med en uppmaning om att man ska fortsätta att anlita  de lokala ombuden när man köper fiskekort. De är mycket viktiga som kontaktyta gentemot sportfiskare både för Långåfisket och inte minst för fiskaren själv. Försäljningen av fiskekort ’över disk’ hos lokala ombud ger aktuell och värdefull information som är dagsfärsk. Att handeln sker lokalt i mesta möjliga utsträckning är därför av stor betydelse för att den servicen ska kunna fortsätta och finnas tillgänglig. Covid19- restriktionerna kan tillämpas ändå!

Vi uppmanar även att handla lokalt i övrigt och nyttja det breda serviceutbudet. Att göra inköp stödjer näringslivet och är en garanti för att det fungerar även i framtiden.

Just nu gör styrelsen en preliminär bedömning av sommarens fiske hittills och återkommer inom kort med en rapport.