SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Stugägarkorten gäller enbart för den som ’äger’ stuga i Långå

Den som ’äger stuga’, alltså fastighet för fritids- eller deltidsboende inom Långå Fiskevårdsområde, har rätt att köpa speciella fiskekort till reducerat pris. För att kortet ska vara giltigt måste fastighetsbeteckningen vara inskriven på kortet. Som fastighetsägare räknas den som är lagfaren ägare (har lagfart) till fastigheten. I förmånen ingår make/maka/sambo och deras hemmavarande barn. För barn gäller dessutom fritt fiske till och med sexton år.

– Vi har upptäckt att personer som äger ’stuga’ på annat håll feltolkat erbjudandet och trott att det gäller stugor även utanför fiskevårdsområdet. Dessutom konstateras en del fall av rent fusk, säger Helge Jonsson, ordförande i styrelsen för Långå FVOF.

Det betraktas som brott mot reglerna och Långå FVOF har då rätt att utfärda KONTROLLAVGIFT (LAG 1981:533). Fisketillsynen kan utfärda kontrollavgift på 2 225 kr, till fiskare som bryter mot reglerna inom Långå FVO. Avgiften utfärdas på plats och ska betalas inom 14 dagar, därefter kan ärendet lämnas till Inkasso. 

-Dessbättre har vi aldrig behövt utfärda någon kontrollavgift och hoppas slippa det, säger Helge Jonsson. Vi litar på varje sportfiskare och tycker att vi har skäl till det även om vi är missnöjda med dem som skräpar ner.