SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Sportfiskets nestor firar 80

Intresset för fiske och jakt är välrepresenterat i det politiska styret av Härjedalens kommun.
En som vet är Sune Halvarsson i Hedeviken som ägnat sitt politiska liv åt socialdemokratin med särskilt focus på sportfisket. Decennier av mycket arbete och engagemang bland annat för Hedevikens fiskevårdsområde är grunden för hans ansvar och kunnande. Inklusive samarbete i olika frågor med angränsande fiskevårdsområden. Idag fyller Sune 80 år.

Särskilt tydligt är kommunens engagemang i sportfisket. Det kan till och med förklara att landskapet Härjedalen har gått om anrika Jämtland som är den större delen av länet. Härjedalen lockar flest. Landskapets läge och framför allt omväxlingen i fisket är troliga förklaringar. Sett till hela Sverige ligger Härjedalen i sportfiskets framkant, brukar Sune Halvarsson hävda som socialdemokratisk politiker i turism och fritidsfrågor och pappa till ’Fiskeligan’, tävlingen om landskapets rekordfiskar som han skött om sedan tretti år. I mer än förti år har Sune varit engagerad, däribland i kommunens Fiskegrupp som kan ses som specialistorgan åt kommunledningen.
– Mer och mer har kommunledningen fått upp ögonen för att sportfisket är en viktig del av den kommunala näringspolitiken med arbetstillfällen som ger helårseffekter i besöksnäringen, säger han. Pandemin ledde till en samlad bild där det nu krävs prioriterade satsningar på fiskevårdsföreningarna och marknadsföring. Härjedalen har omväxlande utbud av fiske, alltifrån fjällfiske till spännande gädd- och abborrfiske i dalgångarna längs Ljusnan som är ”Härjedalens Guldåder”, enligt Sune Halvarsson.

Sune Halvarsson har all anledning att betrakta och ta emot hyllningar för sitt livsverk från varje sportfiskare i Härjedalen!

Från vännerna i Långåfisket sänder vi ett stort och varmt GRATTIS på födelsedagen! God fortsättning!
Helge Jonsson