SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Sportfiskarna vill lära av Långåfisket

Långå FVOF är medlem i sportfiskets största och ledande organisation i Sverige, Sveriges Sportfiske- och Fiskevårds Förbund, i dagligt tal kallat Sportfiskarna med sina drygt 60 000 medlemmar. Sedan nåra år är det möjligt även för fiskevårdsområden att ansöka om medlemskap i Sportfiskarna och Långå FVOF hakade på den möjligheten redan från start.

Ett motiv till att Långåfisket vill vara med i Sportfiskarna är att ’stå sida vid sida med dem som är sportfiskare’ och det är möjligt tack vare medlemskapet.

Långåfisket har följts och uppmärksammats av ledningen för Sportfiskarna och i början av juni var Helge Jonsson inbjuden att hålla ett seminarium med ledning och funktionärer i förbundet om hur Långåfisket ser på förbundets inriktning, service och utveckling och samtidigt beskriva vilka krav och önskemål som ett fiskevårdsområde kan ställa på förbundet.

– Det viktiga för oss är att det finns en stark organisation som bevakar och företräder sportfiskets intressen och arbetar för bra sportfiske i hela landet, säger Helge Jonsson. Vi delar grundvärderingarna vilket inte hindrar att vi kan ha olika åsikter i en del sakfrågor. Sportfiskarna har utvecklats till en handlingskraftig organisation som har gott anseende där de behöver synas och vara med och påverka. Det finns potential för att utveckla relationer och samarbete med de omkring 2 000 fiskevårdsområden som finns i Sverige. Flera av dem får redan stöd från Sportfiskarna för biotopåtgärder och juridik

Resultatet av seminariet och en del särskilda frågor kommer att följas upp under sensommaren.