SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Sommarvädret avskräckte ifjol

Det preliminära resultatet för verksamheten 2017 är nu klart och pekar på en markant minskning av antalet sålda fiskekort. Nedgången, jämfört med rekordåret innan, pekar mot cirka 15 procent. Motsvarande erfarenheter rapporteras från flera fiskevårdsområden med den gemensamma bedömningen att det var, framför allt den kalla inledningen av sommaren, som är förklaringen.
– Det blev färre fiskedagar under 2017. Inte bara i Långå. Övriga fiskevårdsområden har samma erfarenhet.
– Varför blev det som det blev? Är det något som vi kan rätta till? Isåfall, hur gör vi då? Vi är ju i alla fall övertygade om att Långåfisket är uppskattat och har inga andra signaler. Vi har till och med rapporter om att fiskare upplevt sitt bästa fiske här i fjol sommar, säger Helge Jonsson, ordförande i fiskevårdsföreningen.
Bedömningen är att vädret är förklaringen. Fler valde andra alternativ även om de mest inbitna sportfiskarna trotsade vädret och kom ändå.

Resultatet från 2017 innebär inte att Långåfisket kommer att marknadsföras mer eller på annat sätt och det blir i huvudsak oförändrad budget för 2018. Det som påverkat resultatet 2017 är bland annat två stora investeringar, dels i en fryskontainer för Grundsjöprojektets sikfångst, dels ett förrådsbygge för fiskevårdsföreningens båtar och annan utrustning.