SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåfiskets styrelse förnyas

Långå fiskevårdsområdes förening genomförde sitt årsmöte på måndagskvällen, försenat och i digital form på grund av coronapandemin. Förvaltningen godkändes och årets underskott på 258 000 kronor balanseras i ny räkning. Underskottet överensstämmer med det handlingsutrymme som styrelsen har sedan tidigare om att satsa en kvarts miljon i biotopåtgärder och andra naturvårdande insatser som stöd för de ursprungliga fiskarterna inom fiskevårdsområdet.

Jon Olofsson och Margareta Selin Ring hade avsagt sig omval när deras mandatperiod gick ut. Avtackning för mångåriga och betydelsefulla insatser kommer att ske vid senare tillfälle. De ersattes nu av Elias Hammarlund och Jens Andersson. Elias är nyinflyttad så sent som för en vecka sedan men mycket kunnig i Långåfisket sedan barnsben.

Övriga styrelseledamöter och föreningsfunktionärer omvaldes enhälligt.

Vid det konstituerande styrelsemötet som följde på årsmötet utsågs Elias Hammarlund till ny ansvarig för Långåfiskets kulturprogram och liksom Jens Andersson medverkande i fiskevårdsföreningens olika projekt.

Verksamhetsberättelsen godkändes, däribland de stora projekten i Långåljusnan och för rödingen i Grundsjön och satsningar bland annat för öringstammen.

Omsättningen 2019 hade uppgått till närmare 1,4 miljoner, varav merparten avser investeringar i de stora projekten där stat, kommun och Fortum Sverige hör till de stora medfinansiärerna. Årets budget på 1,5 miljoner godkändes. I finansieringen av de projekt som ingår där deltar även Hav- och Vattenmyndigheten, Jordbruksverket och EU.