SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåfisket på Sportfiskemässan

Långåfisket möter du på årets Sportfiskemässa, Stockholmsmässan i Älvsjö, Stockholm. Dels i den gemensamma montern för Drömfiske Jämtland-Härjedalen, dels hos Flugfiske i Norden.
– Vi vill gärna möta fler sportfiskare och välkomna dem till Långå och Långåfisket, säger Helge Jonsson, ordförande i Långå FVOF. Det är viktigt för oss att kunna berätta mer om vad vi har att erbjuda. Och vi har dessutom många ambassadörer som företräder Långåfisket. De bästa intygen om vad vårt fiske står för lämnas av dem som varit här och fiskat och skaffat sig erfarenhet på plats, säger Helge. Det är oftast de som sprider det goda ryktet om Långåfisket. Att de återvänder år efter år anser han vara ett mycket gott betyg.
I fjol var det färre fiskare i Långå, en erfarenhet som delas med andra fiskevårdsområden. Det förklaras av att vädret var kallt inledningsvis. Hur det kommer att bli till sommaren finns inga prognoser för. Den rikliga snötillgången kommer att betyda större vårflod än vanligt. Samtidigt kan man gissa sig till att bra vattentillgång är gynnsamt för fisket.