SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåfisket får nytt rödingvatten

Sjön Orten i västligaste delen av Långå FVO blir nytt rödingvatten. Länsstyrelsen i Jämtlands län har beviljat ansökan från Långå FVOF om att få göra utsättningar av Grundsjöröding i Orten. Det innebär att Långåfisket får ytterligare ett rödingvatten att erbjuda sportfiskare. Utsättning av Grundsjöröding sker
i månadsskiftet september/oktober och är en historisk händelse som ger Långåfisket ytterligare en attraktion för sportfiskare, inte minst vintertid. Rödingen är ju den mest populära fisken tillsammans med abborre för pimpelfiskare.
Gäddan är det stora hotet för röding i Orten, men eftersom öringen har klarat sig bra där bör det finnas förutsättningar för att även rödingen ska klara det, enligt den bedömning som styrelsen för Långå FVOF har gjort.
De rödingar som sätts ut nu väger i genomsnitt 250 gram och kommer från Långåfiskets egen odlingskasse vid Sonfjällsbygdens Fiskodling i Hedeviken.
Rödingfisket i Orten ingår i det vanliga fiskekortet. Åtgärden kommer att följas upp kontinuerligt och utvärderas för Långåfiskets fiskevårdsplan som gäller för tiden 2017 – 2027.