SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Hjälp till att sprida fisketrycket

Fler och fler rapporter kommer in till Långåfisket om lyckade fiskeupplevelser, fler och större fångster och ”bättre fiske” i år. Det är vi naturligtvis glada åt samtidigt som vi håller kollen på vad våra fiskevatten tål när det gäller antal besökare. Ryktet om det fina fisket lockar givetvis fler att komma hit och alla är varmt välkomna. För att undvika alltför många fiskare på samma ställen är det ett gott råd att köpa fiskekorten av lokalombuden och samtidigt få aktuell information om var fisketrycket är som högst för tillfället!
Vi ser alltid fisken som prioritet numer ett vilket innebär att sportfiskaren kommer först i andra hand. Vi vet att vi får medhåll och uppskattning för den turordningen. Finns det fisk, finns det fiskare, är vår enkla slutsats.
Det innebär att vi hela tiden håller uppsikt om vad som sker och har beredskapsplaner för olika typer av åtgärder som kan krävas och som kan sätta in omedelbart. I planerna ingår bland annat att försöka styra över fiskeintresset till fler av våra vatten och därmed minska trycket på våra mest efterfrågade platser.
Trycket på flugfiske sträckorna i Anån och Mittån är högt och ägnas särskild uppmärksamhet. Däribland rekommenderar vi fiske i Långåljusnan, inklusive de restaurerade strömsträckorna, och inte minst fler besök vi tjärnar. De ligger på bekvämt vandringsavstånd och behöver fiskas mer än vad som sker idag.
Och som sagt: Köp fiskekortet helst av de lokala ombuden! Då hjälper du även till att behålla dem i framtiden!