SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Gott Nytt År!

Fiskeåret 2023 är slut och det är dags att summera inför fortsättningen av det nya! Långåfisket har ’levererat’ som många fiskare säger till oss efter en fisketur. Till och med den som inte haft ’turen’ kan instämma i det. Upplevelsen väger tyngre än fångsten

Det är bevarande, vård och användning av en skyddsvärd naturresurs som är förklaringen till uppskattningen. Vi kan vara tacksamma för och stolta över de ursprungligs ädelfiskar som finns här! Plus det faktum att det finns så många som ställer upp i arbetet! Under 2023 har ett femtital personer varit ideellt engagerade, på ett eller annat sätt, i Långåfisket! Ett stort tack och beröm till er!

Vår prioritet ’nummer 1’ är fisken! Det kommer vi aldrig att ändra på. Tanken är inte ny. Så har vi hållit på i mer än tre hundra år. Och vi vet att vi får medhåll och stöd för den inställningen. Finns det fisk, då finns det fiskare! Ett mycket stort tack till er och välkommen tillbaka när som helst under 2024.

Nyårsnatten frånträder jag mitt ’ämbete’ att vara Gillesmästare i Dunkrokens Gille, den anrika sammanslutningen som har ursprungsidéer från Fly Fishers’ Club of London. Som tack har Gillet överlämnat en penninggåva till Långåfiskets kulturvårdsprogram med önskan om att fortsätta ha Långå som ort för sitt årsmöte och några dagars fiske helgen före midsommar varje år! Tack och välkommen åter!

Det nya året, 2024, har vi redan fyllt med önskningar och förväntningar. Med förhoppningar om en bättre värld med frihet och fred åt alla. Särskilt överallt! Vi ses vid åkanten!

Gott Nytt År!
/Helge Jonsson