SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Avstämning i Långåljusnan

Gunnar Jacobsson, länsstyrelsen i Jämtlands län, besökte Långåljusnanprojektet under tisdagen för uppdatering om pågående arbeten och bedömning av åtgärderna. Gunnar Jacobsson har varit involverad i projektet sedan projektstarten ifjol och är fortsatt engagerad.

– Vi sätter mycket stort värde på länsstyrelsens engagemang och stöd för projektet med den kompetens och sakkunskap som länsstyrelsen har när det gäller vattenmiljöer och naturvård, säger Helge Jonsson. Gunnar Jacobssons engagemang har avgörande betydelse för projektets kvalité. Och det är tack vare länsstyrelsens insatser som finansieringen har kunnat lösas med statliga medel, säger han.

Projektet är inriktat på att återställa biotoper och förutsättningar för ett livskraftigt vatten trots det lägre vattenflödet. Samtidigt anpassas åtgärderna för att klara större vattenflöden, exempelvis vid vårflod.

Under platsbesöket noterades att de åtgärder som planerats fyller kraven och med justeringar och kompletteringar av de ursprungliga planerna nås ytterligare effekter som kommer att ha betydelse för biotoper och livsrum (habitat) i ån.

Den inventering som Per-Ola Persson, kvalitetsansvarig i Långåfisket, gjorde för projektet är vägledande för projektet.