SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Välbesökt årsmöte

VÄLBESÖKT ÅRSMÖTE
Ett trettital personer deltog i Långå FVOFs årsmöte den 30 mars. Styrelsen omvaldes så när som på att Kjell Thuvall lämnade sin post på egen begäran då han flyttat från orten och Alf Johansson lämnade som mångårig uppskattad revisor. Till Kjells efterträdare utsågs Margareta Selin som i styrelsen får ansvar bland annat för Långåfiskets kultursatsning. Som ersättare till Alf utsågs Eva Åslund i Bygget.
Viktor Olsson har utsetts till suppleant. I övrigt omvaldes övriga, inklusive valberedningen som är Reidun Överby-Sundin och Göran Andersson.

Inledningsvis överlämnades som tack Långåfiskets diplom till chefen vid Fortum Generation AB, Hans Rohlin, som går i pension under våren. Hans Rohlin har under flera år gett betydande och värdefullt stöd till Grundsjöprojektet men dessutom på eget initiativ stöttat olika projekt för Långåfisket och även bistått genom praktiskt samarbete och resurser som underlättat föreningens verksamhet.

Stämman godkände förvaltningen under 2016 och beviljade styrelsen ansvarsfrihet. Försäljningen av fiskekort ökade inom alla kategorier under fjolåret och nådde över en halv miljon kronor för första gången i föreningens historia. Budgeten för 2017 godkändes. Den innehåller åtgärder och projekt för fiskevård och service på tillsammans cirka 400 000 kronor. Överskottet från verksamhetsåret återinvesteras i verksamheten och någon utdelning sker inte till ägarna utan pengarna går tillbaka till dem som fiskar i form av fiskevård och service.

Försäljning via ombud ska behållas som tidigare. Det är en mycket uppskattad service där besökande fiskare även får personliga tips och råd som värdesätts. Dessutom är det både en vana och ett glatt återseende för många att de återknyter kontakten som ofta utvecklats i flera år.

Kortautomaten vid infarten till Långå klarar inte att ta emot de nya mynten och måste därför stängas.
Stängningen sker under maj månad. Det blir alltför kostsamt att ersätta den med en ny automat och eftersom dess roll har minskat under senare år med fler alternativa betalsätt kan den anses ha tjänat ut sin roll.

Stämman godkände även styrelsens beslut om att den som har fiskekort har tillåtelse att hindra skadegörelse och brott mot reglerna genom att påpeka för den som använder otillåten fiskemetod, skräpar ner eller klottrar att det är förbjudet!