SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Möt oss på flugfiskemässan i Uppsala

Lördag den 18 november hålls den populära flugfiskemässan – Antispinn 2017 – i Uppsala och Långåfisket är med för femte året i rad. Mässan hålls på Galejan konferenscenter, Sankt Larsgatan 7, och pågår mellan 10.00 och 16.00.
Flugfiskemässan i Uppsala räknas som den mest kvalificerade mässan i Sverige som helt inriktas på flugfiske. Ledande flugbindare deltar, liksom spöbyggare och andra tillverkare av utrustning för alla typer av flugfiske. Och givetvis finns flera destinationer för flugfiskare representerade på mässan.
Långåfisket kommer att presenteras av Helge Jonsson, Allan Blomkvist, Majlis Heed, Elias Hammarlund och Långåfiskets River Keeper, Per-Ola Persson.
Flugfisket inom Långå fiskevårdsområde har ökat kraftigt under senare år, säger ordföranden Helge Jonsson. Förklaringen är enkel och beror på att Långåfisket kan erbjuda ett uppskattat fiske, inte bara för flugfiskare utan för alla kategorier. Naturligtvis är det de fyra ädelfiskarna, öring, röding, harr och sik, Långåfiskets fyra stora, som är de mest lockande attraktionerna, men på senare tid har även gäddfisket och fisket efter abborre ökat rejält. Att det finns chans på abborrar runt 2 kilo är naturligtvis en dröm för många, säger Helge, som ser fram emot att få träffa återkommande och nya fiskare.