SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Lockande Höstharr

Harren leker på våren vilket betyder att den inte är fredad den här tiden på året som de övriga ädelfiskarna inom området. Det innebär att många söker sig till Långåfisket för upplevelsen av ytterligare fisketurer innan vintern tränger in.

För många är ’Höstharren’ årets höjdpunkt som man vill uppleva, tillsammans med höstlandskapets färger eller det till vintertid omklädda landskapet. Luften är krispig och lätt, stimulerande inte minst nu när pandemin har tvingat många att leva ett ovant liv. Man har tur med vädret och solstrålarna letar sig fram och värmer.

Långåljusnan är öppen för fiske hela året vilket är en fördel nu när övriga vatten är stängda. Det går att få uppleva fina fiskedagar till dess att vattnet fryser i spöringarna. I dagsvärmen förekommer förvånande många kläckningar som lockar harren att vaka och öka dramatiken i upplevelsen. ’Höstharren’ är omskriven i många artiklar och böcker. Berättelser som motiverar en egen upplevelse och bekräftas i en önskad erfarenhet. Fiskeåret är inte slut än!