SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Långåfisket möter kommunledningen

Kommunalrådet Anders Häggkvist och kommunens fiskeansvarige, Janne Gabrielsson, besöker Långå den 30 oktober för ett möte med styrelsen för Långå Fiskevårdsområde.
– Vi sätter mycket stort värde på det här besöket, säger Helge Jonsson, ordförande i Långå FVOF. Vi har ett gott samarbete med kommunen och vi är båda delägare i Grundsjöprojektet tillsammans med Länsstyrelsen i Jämtlands län och Fortum Generation AB.

På agendan står investeringar i fiskevårdande och biotopåtgärder i Långå-Ljusnan samt satsningar på Långåfiskets behov av försörjning med sättfisk, bland annat Grundsjörödingen som är en omfattande satsning för att rädda den unika rödingstammen i Grundsjön.

– Dessutom kommer vi att redogöra för vår verksamhet och de resultat vi uppnår, våra framtidsplaner och gemensamma beröringspunkter som gäller biotopvård, fiskevård och utveckling av sportfisket i Härjedalen som resurs. Vi har mångårig erfarenhet av gott samarbete med Härjedalens kommun, säger Helge Jonsson.
Ett nytt exempel är att kommunen har tagit hand om 1 ton med sik från reduceringsfiske i Grundsjön. Siken används i skolmatsalar och äldreboenden inom kommunen, berättar Helge. Det är exempel på klok politik i både ekonomiska, kulturella och miljömässiga hänseenden, anser han.