SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Hullingfritt, tack!

Vi rekommenderar hullingfritt i alla vatten och för alla krokar/beten. Det är ett obligatoriskt krav i Mittån, Anån och strömsträckorna i Långåljusnan uppströms Rändhån. Anledningen är framför allt att minska risken för skador på fiskar som sätts tillbaka och det behovet gäller överallt, alltid!.

Samtidigt är en av våra viktigaste prioriteringar att med olika medel ’öka’ fiskarens tid för själva fisket, det vill säga den ’tid då kroken är i vattnet’. Vår hemsida är fylld med råd och tips med det målet. Här och nu ska man inte lägga tid på att förnya hela flugasken till hullingfritt! Det räcker med att klämma ner hullingen på de flugor man använder. Renoveringen i flugasken kan vänta till vinterns brasfiske då
sommarens upplevelser går i repris! Detsamma gäller alla övriga beteskrokar!

Våra regler och råd utgår från omtanke om fisken! Men även om fiskaren, där den, som saknar kunskap och erfarenhet, har mest nytta av råd och regler. En erfaren och skicklig fiskare kan hantera fisken utan att den får allvarliga skador. Den kan återutsättas. En erfaren fiskare vet att en krok utan hulling fäster djupare men kan lossas utan betydande skador.

Den hulling som funnits på krokar, redan i förhistorisk tid, har syftat till att säkra fångsten som mat. En självklarhet då! Hullingen hör till husbehovsfisket. Sportfiske med handredskap är det vi ägnar oss åt idag. Självklart ska vi ta den fisk vi behöver äta för dagen, men vi ska också kunna garantera vår respekt för att återlämna den fisk vi inte behöver. Oskadade för fortsatt liv och chans till nya möten i större format!

I över tre hundra år har vi i Långå förstått värdet av fisken som en skyddsvärd naturresurs och betydelsen av att kunna fiska. För oss är fisken nummer ett!

Först på andra plats kommer fiskaren! Det har vi fått förståelse och beröm för av den enkla anledningen att ’finns det fisk så finns det fiskare’. Den inställningen kommer vi aldrig att ändra på.

Fortsatt skön sommar!
/Helge Jonsson