SvenskaEnglishDeutschFrançais
by Transposh - translation plugin for wordpress

Blir det några fisketurer i sommar

Blir det några fisketurer i sommar? Att fiska eller inte fiska, det är frågan! skulle Shakespeare ha bett Hamlet säga i rätt anpassning efter det rådande läget. Rätt svar är enligt dagens notering: Ja, det blir det om man råkar bo inom två timmars radie med bil. Enkel resa! Men om man nu råkar bo litet längre bort, hur blir det då? Rätt svar är då: Vänta och se men passa på att förbereda för sommarens fisketurer till Långå i alla fall.

Enbart tankarna på vad fiskeutrustningen och dess ägare kan få vara med om i Långåfisket i sommar är ett sätt att utöva sitt favoritfiske redan nu, trots inskränkningar i rörelsefriheten. Som stöd och hjälp i förberedelserna finns här på hemsidan både utrustningslista och information som gör fisketuren bättre och säkrare och de rätta förberedelserna ger alltid mer tid åt själva fisket än om man kommer oförberedd!

Det råder inget generellt reseförbud inom landet med vägspärrar och andra hinder, men som alltid har vi förmånen att leva i ett fritt land med eget ansvar och just nu är det ansvaret värt eftertanke innan man gör något och inte i efterhand. Alla har en egen uppfattning om vad som är nödvändigt och alla tycker att den egna åsikten bör gälla. Man är väl karl för sin fiskehatt!

Jodå, visst är det så, men det vi är med om nu har ingen varit med om och trots det finns det en samlad kunskap och expertis som vet mer än vad du och jag någonsin kommer att veta om dagens farsot och dess konsekvenser. Sportfiskare är inte dumma tack vare sin förvärvade självsäkerhet för i den ingår även att lyssna på dem som vet mer eller till och med mest och bäst för tillfället. Man behöver inte bli förlägen för att en myndighet vet mer och bättre än jag själv om pandemier. Vad Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten vet om sportfiske, det vet jag inte, men troligen inte mer än vi som håller på med det. Det som skiljer oss åt är att myndigheten vet bäst om hur vi, rent allmänt, ska undvika att bli smittade och råka smitta andra. Skulle olyckan vara framme ska vi i alla fall belasta sjukvården där vi normalt bor. Hela systemet är ju dimensionerat efter vårt permanentboende. Orimligt vore det annars.

Fortsätt planera din fiskesommar! Håll dig frisk! Och lyssna på Anders! Förr eller senare kommer han att säga okej då! Och i Långåfisket säger vi som vi alltid säger: Välkommen och välkommen åter!
Med sportfiskehälsningar,
Helge Jonsson